Barrelsauna red cedar, Yukon cedar en grenen

De barrelsauna is een van onze meest populaire sauna’s. De barrel sauna is een exclusieve en opvallende verschijning en werkt volgens het principe van de eeuwenoude Finse sauna. De ontspannende werking en rustgevende warmte zorgt ervoor dat het lichaam begint te zweten en dit verdrijft de afvalstoffen in het lichaam.

 

Het enig belangrijke verschil met de traditionele Finse sauna of infrarood sauna is dat de barrel sauna specifiek voor gebruik buitenshuis ontworpen is. Alle weersomstandigheden zoals regen, vorst of sneeuw, maar ook de zon kan de sauna kan zonder enige problemen trotseren.

 

Elk barrel sauna is vakkundig handgemaakt en heeft een elegante verschijning. De barrel sauna is beschikbaar in verschillende types duurzaam hout. Wij hebben de Cedar houten uitvoeringen met 2 verschillende diameters en de Basic lijn gemaakt uit grenen.


Kachelsoort

Al onze Barrelsauna's zijn uitgerust met een electrische kachel. Deze kachels hebben een vermogen van 3-9 KW en dienen aangesloten te zijn op lichtnet of krachtstroom.

Het is mogelijk om in plaats van een electrische kachel een houtkachel te gebruiken om uw sauna te verwarmen. Wij maken gebruik van Harvia en Skamet houtkachels.