Veelgestelde vragen

Welke voorbereidingen zijn nodig?
De hottub kan worden geplaatst op een terras, in een bed van grind, tegels of rechtstreeks op de grond. Controleer of het ontwerp van de locatie het gewicht van een gevuld vat, wat tot 3 ton met mensen erin kan wegen, kan ondersteunen. De belangrijkste voorwaarde voor de locatie van een hottub is een vlak, horizontaal niveau. Een oneffen oppervlak kan leiden tot spanning en veroorzaakt lekkage.

Hoe houden hottubs het water vast?
De hottubs zijn zorgvuldig en met veel precisie van hoogwaardig Red Cedar gemaakt. Hout zwelt op door water en hierdoor wordt de hottub waterdicht. In de eerste paar dagen kan het gebeuren dat er wat water doorloopt. Dit stopt wanneer het hout voldoende is gezwollen. De kuip zal binnen een paar dagen drogen. Het is raadzaam om na het legen toch beetje water in het bad te laten staan, zodat deze waterdicht blijft.

Wat is de levensverwachting van een hottub?
De duurzaamheid van een Red Cedar hottub is ten minste 15 jaar. Het is raadzaam om de hottub minstens 1 keer per jaar van binnen en buiten te wassen met zeepwater.

Als het vat volledig droog, bescherm het aan de buitenzijde met teak-olie vermengd met wat terpentine. Dit dringt onmiddellijk in het hout en beschermt tegen vocht en verval.

Na het baden de hottub niet volledig afdekken. De warme lucht moet kunnen circuleren en de luchtopening moet mintens 5 cm breed zijn. Dekt u de hottub alleen volledig af met de thermokoffer of houten afdekplaat wanneer u het water aan het opwarmen bent. Bevestig de bekerhouder onder het houten deksel zodat de luchtcirculatie is gewaarborgd.

Hoe kan het water schoon worden gehouden?
Veel mensen verversen het water regelmatig en gebruiken geen chemicaliën of filtersystemen. Als de noodzaak er is om het water wat langer in het bad schoon te houden, dient u hygiëne producten te gebruiken. Wij adviseren u graag.

Hoe lang duurt het voordat de tub op temperatuur is?
De houtkachel warmt 10 tot 30 graden per uur op, afhankelijk van de grootte van de kuip. Wanneer de tub regelmatig wordt gebruikt zal het water niet veel afkoelen. Een 4 graden verlies per 24 uur is mogelijk. De SmarTouch elektrische heaters houden het water warm altijd op temperatuur.
 

Hoe warm kan het water gestookt worden?
De SmarTouch elektrische heaters zullen tot maximaal 40 graden gestookt kunnen worden. De houtkachels worden niet geregeld door een thermostaat en kunnen het water veel meer verwarmen. Let erop dat een hoge watertemperatuur (hoger dan 37 graden) slecht is voor uw gezondheid wanneer u langer dan 10 minuten gebruik maakt van de tub.

Hoe hoog zijn de verwarmingskosten?
Een antwoord op deze vraag is moeilijk te geven want vele factoren hebben hier invloed op. Onze houtkachels zijn de meest zuinige heaters. Tub afmeting, temperatuur van de lucht, verwarmingssysteem, gebruiks frequentie en de energie/hout prijs spelen hierin een doorslaggevende rol. Maandelijkse kosten van euro 10,- tot euro 35,- zijn gebruikelijk.

Is het moeilijk om een hottub in elkaar te zetten?
Onze tubs zijn zo ontworpen dat ze makkelijk in elkaar te zetten zijn. Elke tub wordt geleverd met een gedetailleerde stap-voor-stap geïllustreerde Engelstalige handleiding. U heeft ongeveer 3-4 uren nodig om het bad in elkaar te zetten en u hebt daar weinig gereedschap voor nodig. Een paar sleutels en een rubber hamer zijn de belangrijkste gereedschappen.

Kan een hottub ook binnen staan?
Ja. Kies het elektrische verwarmingssysteem. Denk aan goede ventilatie want de vochtigheid zal toenemen. Denk eraan dat de vloer het enorme gewicht van de tub vol met water moet kunnen dragen. Een 220 volt elektrische aardlek is verplicht.

Hoe zwaar is een met water gevulde hottub?
379 liter water weegt ongeveer 368 kg. Een grote gevulde tub kan al snel 2000 kg wegen!

Winter-zorg
Hout isoleert zeer goed. Het is noodzakelijk om bij wintertemperaturen (onder nul) het water uit de hottub te laten lopen wanneer u deze niet gebruikt.

Als het water bevriest kunt u schade krijgen aan de hottub, de kachel en de leidingen! Water laat u pas weglopen als de kachel volledig uit is.

In de externe houtkachel bevindt zich tevens ook nog water. Dit water dient u ook bij winterse temperaturen weg te laten lopen via de drain.

Na het laten weglopen van het water uit de hottub en de kachel, dient u tevens de leidingen leeg te maken. Dit regelt u door ca 15 seconden het pompsysteem aan te zetten. de leidingen worden zo leeggeblazen.
Met deze maatregelen voorkomt u schade aan uw hottub en komt u goed de winter door!