DVS Dutch-Vision Dual

Onze Dutch Vision Dual sauna's (DVS) zijn gemaakt van Canadees Red Cedar Hout.

Cedar Hout is een lichtroze naaldhoutsoort van de Canadese en USA westkust.
De beste producties komen uit de Canadese provincie British Columbia, een provincie zo groot als Europa. Red Cedar is zacht, maar erg duurzaam. Het krimpt en zwelt weinig waardoor het zeer geschikt is voor infrarood sauna’s. Red Cedar heeft een buitengewoon lange levensduur, en is een Premium houtsoort voor sauna´s!
Het is de beste houtsoort voor uw wellnessproduct om de reden dat;

  • De infrarood straling beter weerkaatst.
  • Red Cedar schimmel en bacterie dodend is.
  • Het van nature zeer lekker ruikt.
  • Het heeft een open celstructuur en hierdoor een onovertroffen isolerende werking.
  • Het hout bijna niet 'werkt' en zeer duurzaam en vochtbestendig is.
Voor gebruik in de sauna adviseren wij altijd een handdoen onder uw zitoppervlak te leggen.
Niet alleen uit hygiënisch oogpunt, maar ook om de reden dat ook Red Cedar hout vochtkringen krijgt wanneer het nat wordt.

Onze Infraroodsauna's zijn tevens geschikt voor buitengebruik en kennen een snelle opwarmtijd en een laag energieverbruik (ca € 0,50 ct per sessie).


De sauna's hebben een exclusief duo Spotlight systeem. Een infrarood-lang, infrarood medium, evenals een kortegolf infrarood (IR-A, IR-B, IR-C straling) kan in één enkele behuizing worde gegenereerd.
Bij de schakelaar kunt u kiezen tussen een full spectrum lamp (IR-A, IR-B, IR-C straling) en een keramische kachel (IR-B en IR-C straling). Dit biedt u de mogelijkheid om afwisselend te kiezen tussen warmte (wellness) en effectieve diepte (therapie) straling tijdens uw sessie.

De middellange en lange golf infrarood straling dringt binnen op het bovenste oppervlakte van de huid en produceert een aangename warmte om uw heen. Het welzijn stijgt en uw lichaam komt tot rust. De kortegolf infraroodstraling (IR-A) produceert een intense diepte en dringt tot diep door in uw huid en weefsel. Dit leidt tot een "positieve koorts" (Hyperthermie), een toegenomen doorbloeding in het lichaam en bevordert de zuivering en ontgifting.